ICCF logo ICCF Holland - help kinderen in Uganda English
Nederlands
   

Nieuws uit Kibaale

            Index met ouder nieuws

November 2005

Bram Moolenaar, penningmeester van ICCF Holland, bezocht het Kibaale Children's Centre in oktober-november 2005. Dit zijn fotos die toen gemaakt zijn.

EACOSS In Kampala heb ik een presentatie gegeven voor het East African Center for Open Source Software. Ik vertelde over Vim 7 en manieren om met Open Source software geld te verdienen. Het was goed om deze mensen te leren kennen. Aan de vragen die ze stelden kon ik merken dat ze weten waar ze mee bezig zijn. Ze zijn nog maar net begonnen, ik hoop hen de volgende keer weer te ontmoeten en voortgang te zien.
Kitayimbwa Richard Een van de kinderen die ik thuis heb bezocht. Richard (helemaal links) woont met zijn jongere broers in een eenvoudig huis. Hij gaat naar de eerste klas van de middelbare school.
Nabasagi Moureen Moureen woont in een huis dat is gemaakt van takken en klei. Hun keuken is een paar maanden terug ingestort. Ze moeten nu in de open lucht koken. We zullen ze helpen om een nieuwe keuken te bouwen.
Arafat Mayengo Arafat houdt konijnen om wat extra inkomen te genereren voor de familie.
Zebras Zebra's in Lake Mburo national park.
Impala Impala in Lake Mburo national park.
Crested cranes Kroonkraanvogels, de nationale vogel van Uganda.
Mzungus De Mzungus (blanken) op het project. Van links naar rechts: Karla Buchholz, Arleen Buchholz, Karl Buchholz, Bram Moolenaar, Laura Chaplin, Kenny Corpeno, David Frith, Ruth Frith.
Thoms store in Kibaale Een typisch kruidenierswinkeltje in Kibaale. Thom verkoopt de dagelijkse benodigdheden. En gekoelde Cola!
Latrines Nog een teken van de vooruitgang: een verplaatsbare latrine. De gangbare manier was het bouwen van een toilet met baksteen. Dit is nogal duur en het gebouw wordt onbruikbaar als het gat vol is. Ik ontwierp een oplossing met golfplaten in 1995, maar dat was een beetje moeilijk te bouwen en lelijk. Nu wordt dit plastic prefab gebouw gebruikt. Het kan makkelijk verplaatst worden, is simpel schoon te houden en de deur sluit netjes.
Latrines Een kind in P7 schrijft een kerstkaart naar haar sponsor.
Latrines Shadrack Balikudembe vroeg me waar Nederland ligt. Op de kaart is het kleine landje lastig te vinden.
 
Dead python Een dode python op de weg naar de Ssese eilanden veerboot.

bezoek verslag
top
Voor commentaar op de ICCF Holland paginas en voor meer informatie, neem contact op met Helena Posthumus (Helena AT iccf-holland DOT org).
Informatie over deze paginas, privacy beleid, etc.:   colofon
Deze paginas zijn beschikbaar op:   iccf-holland.org     www.iccf.nl