ICCF logo ICCF Holland - help kinderen in Uganda English
Nederlands
   

Cover girl Zij wacht op uw hulp!

Het zuiden van Uganda is getroffen door de hoogste besmettingsgraad met HIV in de wereld. Ouders sterven aan AIDS, juist als hun kinderen ze het hardste nodig hebben. Een vervangend gezin wordt hun nieuwe thuis. Gelukkig is er genoeg te eten in dit landbouwgebied. Maar wie betaalt hun schoolgeld, de dokter en helpt ze opgroeien? Dat is waar ICCF Holland helpt. In de hoop dat de kinderen op de lange duur voor zichzelf kunnen zorgen, en later voor hun eigen kinderen.

stichting ICCF Holland

Wij zijn een kleine stichting met alleen vrijwilligers. 99% van het geld wat we binnen krijgen sturen we door naar het project in Uganda. Ons doel is het helpen van de armste en meest hulpbehoevende kinderen, van baby tot volwassene. Het werk omvat het verbeteren van de gezondheid, een lagere en middelbare school draaiende houden en de jongens en meisjes een beroepsopleiding laten volgen.

Door ons te concentreren op één project kennen we de situatie en hebben direct contact met de mensen ter plekke. Als u een kind wilt sponsoren kunnen we overleggen welke jongen of meisje het best bij u past.

De stichting is door de Belastingdienst per 1 januari 2008 aangemerkt als ANBI - Algemeen Nut Beogende Instelling. Zie de ANBI pagina.

met Paypal. Of maak geld over met een bank overschrijving, zie hier.

Nieuws

September 2023: Overlijden Bram Moolenaar

Met verdriet moeten we mededelen dat de oprichter en penningmeester van ICCF Holland, Bram Moolenaar, op 3 augustus 2023 j.l. is overleden. Dit overlijden kwam voor ons onverwachts. Bram is altijd de drijvende kracht achter ICCF Holland geweest, en vele donaties komen binnen van de gemeenschap rondom het VIM software wat Bram ontwikkeld heeft.

Dat we Bram moeten missen is een groot verlies voor velen. Als bestuur van ICCF Holland zijn we echter vastberaden om de stichting voort te zetten. Momenteel zijn we als bestuur bezig om de nodige praktische zaken te regelen. Indien relevant, zullen wij verdere aanpassingen bekend maken via deze website.

Januari 2022: Goed nieuws: De school is weer open! Na een jaar van lockdowns beginnen we 2022 met de kinderen weer in de klas. We hopen dat het zo blijft en ze de gemiste lessen in kunnen halen.

De incasso van September 2021 is helaas vertraagd. Door een wijziging in de configuratie is de autorisatie niet mogelijk, en de ING maakt het niet bepaald makkelijk om dit opnieuw in te stellen voor iemand die in het buitenland verblijft. Hopelijk lukt het nog deze maand, anders wordt het begin oktober.

Voorjaar 2021: Ik had nog maar net gemeld dat de school weer open is, nu is er nieuwe lockdown. Helaas blijven alle scholen nu 42 dagen dicht om verspreiding van het virus te stoppen. Dat dit opeens veranderd is omdat er onverwachts een scherpe stijging van besmettingen is.

Zomer 2020: Corona heeft ook in Uganda gevolgen. De school op het project is momenteel dicht. Zie ook de nieuws pagina.

Maart 2020: Bram heeft het project bezocht. Zijn verslag is te lezen op de nieuws pagina.

Een wat oudere video over Kibaale staat nu op Youtube. Deze is uit 2005 maar is nog steeds relevant. Kijk de Video met Nederlandse ontertitels

Een mooie video van onze partner organisatie toont het werk wat we doen in Kibaale: kijk het op Vimeo.

Nieuwe foto's zijn te vinden op Jeff's blog.

Deze video geeft een goed beeld wat we doen op het project.

De kliniek is in 2008 herbouwd.

Informatie pagina's

Wat is ICCF Holland?
Meer over Uganda
Wat is Kibaale Children's Centre?
Nieuws uit Kibaale
Een kind sponsoren?
Geld doneren?
Doe een gratis donatie!
De folder (in PDF formaat)

Bent u een sponsor en heeft u al lang niets van ons gehoord?
Stuur ons alstublieft een bericht per email: helena @ iccf . nl
Als u recent bent verhuisd, geef het nieuwe adres door!

Website Monitoring Contributed by UptimePal

Driven Coffee Fundraising is a proud supporter of ICCF. Check out their fundraising ideas.

Voor commentaar op de ICCF Holland paginas en voor meer informatie, neem contact op met Helena Posthumus (Helena AT iccf-holland DOT org).
Informatie over deze paginas, privacy beleid, etc.:   colofon
Deze paginas zijn beschikbaar op:   iccf-holland.org     www.iccf.nl