ICCF logo ICCF Holland - help kinderen in Uganda English
Nederlands
   

Nieuws uit Kibaale

            Index met ouder nieuws

November 2004

Bram Moolenaar, penningmeester van ICCF Holland, bezocht het Kibaale Children's Centre in november 2004. Dit zijn fotos die toen gemaakt zijn.

Kleuterschool kinderen Kinderen spelen voor de kleuterschool die we gebouwd hebben in 1993. Het is altijd erg leuk om ze te zien lachen en rondrennen.

Kleermakers klas Een van de meisjes in de kleermakers klas. Ze gebruiken naaimachines die met de voeten worden aangedreven, aangezien er overdag geen netspanning is.

Patienten in de kliniek Patienten staan in de rij voor de kliniek, wachtend op een consult met de dokter.

Tuinman maait het gras Tuinman Wallagambee maait het gras voor de huizen. Het groeit erg snel in het regenseizoen en we houden het graag kort, om ongedierte te kunnen zien. De eerste avond op het project lag er een dodelijke slang voor mijn deur!

S4 Biology examamens Een van de tafels voorbereid voor het S4 biologie praktijk examen. Ze moesten bladeren en insecten onderzoeken, en chemicalien gebruiken om ze te analyzeren. Behoorlijk ingewikkeld.

De nieuwe bibliotheek Het nieuwe gebouw voor de bibliotheek van de middelbare school en studiezaal. Erg populair in de avond, wanneer de generator draait. De enige plaats in het dorp waar de studenten goed licht hebben.

Binnenkant van de nieuwe bibliotheek De binnenkant van de nieuwe bibliotheek en studiezaal.

Familie bezoek Arafat Mayengo en de familie waar hij woont. Dit is een van de kinderen die ik thuis heb opgezocht. Dit is een groot gezin, verzorgd door een grootouder.

Geofry's woning Het huis waar Geofry Kyomya woont, het kind dat ik zelf sponsor (in het witte T-shirt). Het is recentelijk opgeknapt. We hebben de keuken gedoneerd, rechts achter het huis. Deze familie heeft nog steeds problemen: de grootmoeder die voor het gezin zorgt was momenteel in het ziekenhuis.

Leraren woning Een nieuw blok met huizen voor de leraren. De staf groeit voortdurend. We voorzien de leraren van een woning om het aantrekkelijker voor ze te maken van de stad naar het project te verhuizen.

Kenny Vrijwilliger Kenny Corpeno met het kind dat ze sponsort.

Sprinkhaan Een erg mooie sprinkhaan die ik vond tijdens het bezoeken van kinderen. De boeren vinden dit minder leuk, dit beest eet mee van hun oogst!

bezoek verslag
top
Voor commentaar op de ICCF Holland paginas en voor meer informatie, neem contact op met Helena Posthumus (Helena AT iccf-holland DOT org).
Informatie over deze paginas, privacy beleid, etc.:   colofon
Deze paginas zijn beschikbaar op:   iccf-holland.org     www.iccf.nl