ICCF logo ICCF Holland - help kinderen in Uganda English
Nederlands
   

Nieuws uit Kibaale

            Index met ouder nieuws

Oktober 2001

Bram Moolenaar, penningmeester van ICCF Holland, bezocht het Kibaale Children's Centre in oktober 2001. Dit zijn fotos die toen gemaakt zijn.

Gesponsord kind in slaapkamer Daniel Lugambwa en zijn broer in het huis waar ze wonen. De muren zijn van takken en klei. Het dak is van stalen golfplaten (een beetje verroest).

Huis van gesponsord kind De buitenkant van hetzelfde huis. De grootmoeder zorgt voor tien kinderen. Ze hebben een goede tuin waar ze bananen and jackfruit verbouwen. Ze hebben een paar geiten en kippen.

Huis van gesponsord kind Het huis waar Nabasagi Morine woont met drie andere kinderen. Deze heeft een traditioneel dak van riet (dat lekt als het hard regent). Ze proberen geld te sparen om een beter huis te bouwen. Dat lijkt niet erg te vlotten, het ziet er nog hetzelfde uit als bij mijn vorige bezoek.

patienten in de kliniek Weer een drukke dag in de kliniek. Patienten wachten op hun beurt om de verpleegster te spreken, medicijnen af te halen of een injectie te krijgen. Op een drukke dag zijn er meer als honderd patienten.

Nieuwe laboratorium Het nieuwe laboratorium bij de kliniek, bijna klaar om in gebruik te nemen. De man is de technicus die de testen zal gaan doen.

Medicijnen Potten met medicijnen, klaar om geteld te worden en aan patienten te geven. Hier gaat een groot deel van de uitgaven van de kliniek aan op.

studenten in de bibliotheek Studenten gebruiken de boeken in de bibliotheek. Het is open van 'smorgens vroeg tot negen uur 'savonds.

Koffie Cephas laat een koffiestruik zien. Dit vormt een inkomen wanneer de koffieprijzen goed zijn. Helaas zijn de prijzen dit jaar erg laag. Cephas is een van de mannen die de kinderen opzoeken en bepaaldt of ze extra hulp nodig hebben.

Overzicht van KCC Vanaf de heuvels rondom het project kan je een goed overzicht krijgen van het centrum. Het opvallende gebouw in het midden is het nieuwe kantoorgebouw van de lagere school. Rechts ervan de klaslokalen. In de achtergrond staan huizen voor de leraren. In de voorgrond links de school voor vakopleidingen. Rechts, achter de bomen, het grote gebouw waar ook de kliniek in zit.

School in de morgen Acht uur 'sochtens: De kinderen verzamelen voor de school om het volkslied en het schoollied te zingen. Laatkomers rennen om nog op tijd te zijn.

Patrick and Ellen Patrick en Ellen werken al lange tijd voor het centrum. Patrick leidt de bouwactiviteiten en doet de boekhouding. Ellen is lerares. Ze zijn drie jaar terug getrouwd en hebben nu twee beeldschone dochters.

Canadezen De Canadese vrijwilligers die momenteel op KCC werken. Jackie, links, is de directeur van het hele project. Stephanie en Rebecca helpen met de administratie van het sponsorprogramma. Gwen leidt de bibliotheek en het leraren ondersteunings centrum. Paul is het directeur van de school.

bezoek verslag
top
Voor commentaar op de ICCF Holland paginas en voor meer informatie, neem contact op met Helena Posthumus (Helena AT iccf-holland DOT org).
Informatie over deze paginas, privacy beleid, etc.:   colofon
Deze paginas zijn beschikbaar op:   iccf-holland.org     www.iccf.nl